الثلاثاء، 28 فبراير 2012

بالفيديو تحذير من استخدجام غسالات الصحون





شاهد الفيديو بالاعلى 
السلام عليكم

اخواتي انا لاحظت ان العديد من الاخوات للاسف بيستخدمون غسالة الصحون ! بالرغم من خطورة استخدامها على الصحه

من كم اسبوع ومن خلال متابعتي لبرنامجي الرائع 

The DrOz Show

كان بيحذر وبشده من استخدام هالغسالات 
لان الصحون المغسولة بتلك الآلة تحتوى على أجسام "ميكرو" تعرف باسم "اكزوفيالا-درماتيديس" والتى تسبب بعض الأمراض التى لم تكتشف بعد

يعني خطيره جدا خصوصا على صحه الاطفال وكبار السن
ومن خلال بحثي في النت لقيت هالدراسه الي تؤكد كلامي


( حذر فريق من الباحثين البريطانيين المتخصصين فى دراسة الفطريات من استخدام آلة غسل الصحون، وذلك بعد دراسة كشفت لهم أن الصحون المغسولة بتلك الآلة تحتوى على أجسام "ميكرو" تعرف باسم "اكزوفيالا-درماتيديس" والتى تسبب بعض الأمراض التى لم تكتشف بعد.

وكان الباحثون قد قاموا بتحليل عينة من الأطباق التى يتم غسلها عن طريق غسالة الصحون فى 101 مدينة على مستوى دول العالم، واكتشفوا أن 34% من الصحون التى يتم غسلها عن طريق آلة غسل الصحون تحتوى على أجسام "اكزوفيالا-درماتيديس".

ونصح الباحثون للحماية والوقاية من هذه الأجسام أو الفطريات بضرورة تشغيل برنامج غسالة الصحون على أقصى درجة الحرارة وتجفيف الصحون فى الهواء الطلق أو العودة مرة أخرى لغسيل الصحون عن طريق الأيدى، خاصة بالنسبة للأطفال وكبار السن والمرضى.)



اخواتي صحيح كلنا نبغى الراحه والتطور بس اذا الشي فيه امراض وكوارث على المدى البعيد نبتعد عنها افضل
يعني الي مااشترتها لاتشتريها
والي عندها تشاور  عقلها وتشوف مين اهم راحتها ولا صحة اسرتها


دعواتكم

الاثنين، 27 فبراير 2012

تأثير نوع الطعام في تأخر الحمل والعقم عند النساء





شاهد الفيديو بالاعلى




تأثير نوع الطعام في تأخر الحمل والعقم عند النساء 1/2
كنت أفكر بأي شي يجلس في السيفون مدة طويلة
 وأفكر وأفكر ماتوصلت لشي هههههههههههههههههه ثم فكرت وفكرت وفكرت

 وبرضو ماتوصلت لحل أنا كان عندي حاجة زي الصابونة
 المسكة أحطها بالسيفون وتعطي رغوة وريحة ولون الماء يكون أزرق

 ومن هذا المنطلق فكررررررررررت
 وبرضوه ماتوصلت لشئ
 لأن كل اللي فكرت فيه ما لايصلح عملياً فكرت أحط صابونة مسكة لها ريحة قوية بس ودتها بتذوب بسرعة
 رميت فيه فنتالين وبرضوه يخلص بسرعة ويتحرك من مكانه وممكن يعيق حركة عمود الكبس حق السيفون
 فلقيت  طريقة  من أحد الأخوات وأنا أضفت عليه شوية أفكار وإرشادات
فكرة الأخت جزاها الله خير أنك تجيبين علبة بلاستيك وتحطين فيها الجل الأخضر المعقم حق الحمامات
 وتخرمينها كم خرم بالمفك المربع أربعة خروم فوق وأربعة تحت ول حبيتي تزيدين الخروم زيدي
 وترمينها في السيفون وتبقى حوالي الشهر
 وممكن شهرين حسب إستعمالكم للتواليت

 وأنا أضيف عليها وأقول هناك من الجل بروائح متعددة مثل الليمون والتفاح والفراولة
 العلبة خليها واقفة بالجانب المقابل للعوامة
 وأيضاً خليها واقفة مو نايمة
 ومن مميزات هذه الطريقو أنها تريحك من التعقيم والتعطير كل شوي بعد الإستعمال وتبعد الإحراج
 وتوفر ماء السيفون المهدر لأن العلبة تشغل حيز من السيفون عوضاً عن الماء
 ولقيت لكم  طريقة  مجربه شخصيا لتعطير الحمام


وبالخطوات المصورة

 اولا
 نحتاج إلى






 علبه بلاستيك ماتكون كبيرة ولا صغيرة متوسطه كل ماكانت أصغر يكون أفضل
 واللي بالصورة علبة جل حق الشعر وممكن تلاقون زيها عند أبو ريالين وممكن علب المايونيز وماشابهها
 ثانيا
 نحتاج للجل الأخضر الخاص بالتنظيف من أي ماركة
 وهذي صورة الأصلي اللي أنا أستعمله في بيتي ولا أستغني عنه 2000ملم بـــــ 10 ريال ووقت العروض
 التجارية يوصل سبعة ريال


 ثالثا
 طريقة العمل
 بالبداية ناخذ العلبة البلاستيكية ونسوي فيها فتحات إما بالمفك أو غيره
 وأنا إستخدمت أداة مثل السيخ سخنته على النار وبعدها بديت أعمل ثقوب بالعلبة
 هذي صورة العلبة مع الأداة


 وهذي صورة للعلبة بعد ماعملت فيها ثقوب
 وكل ماتكون الثقوب كثيرة كل ماتكون تنزل من المحلول أكثر وتخلص أسرع



 رابعا
 ناخذ العلبة ونعبيها من الجل الأخضر وتصير عندنا بهذالشكل
 شفتوا تحححححفة



 الخطوة الأخيره
 ناخذ العلبة وبعدين ( أجلكم الله ) نروح لدورة المياة ونضع العلبه بالسيفون



 في كل مرة أحد يستخدم السيفون راح تطلع رغوة تخلي ريحة الحمام

الأحد، 26 فبراير 2012

بالفيديوكيف تحولين عصير تانج لاحلى عصير فى الدنيا وضيوفك يتجننوا علية




شاهوالفييدو بالاعلى



كلنا نعرف التانج ونحبه أيضا لكن لتضفي عليه نكهه رائعه
1 ضعي السكر
 2 ضعي مقدار العصير
 3 ضعي بعض الفانليا وهو سر الخلطه رائعه يضفي عليه نكهه جميله وجديده وهذي فكرتي جربوها وقولولي والله تحفه وكل ما اعطيه أحد يشربه يقولون كيف سوتيه ويتجنون عليه واتمني لكم مذاق رائع أدعووووووولي

بالفيديو رجيم الصحون المقدّ

*


شاهد الفيديو بالأعلى
فكرتي الجديدة باختصار هي كالتالي..
 اذهبي الى احد الاسواق التجارية والتي تبيع الاواني والصحون المطبخية
 واشتري مايلي
 عدد 1 صحن حجم وسط بلون بعيد تماما ولا يتناسب مع اطباقكِ الحالية
 حتى يكون مميزا عن غيره

 عدد2 آنية = بادية = ملّه = سلطانية كلها مرادفات لمعنى واحد حتى تفهمها
 جميع الاخوات العربيات

 عدد 1 كأس للمشروبات والعصائر
 اعتمدي على الملعقة ذات الحجم الوسط في تناول الوجبات الرئيسية
 ايضا اعتمدي على شوكة ذات حجم وسط لذات الغرض

 ============================
 يعتمد هذا النظام على الأطباق وليس نوع الطعام
 لذلك سيكون مشوار الرجيم كالتالي


 وجبة الافطار الثابتة عبارة عن:
 ==================

 * نصف خبزة لبنانية سمراء او بيضاء او حبة كرواسون سمراء
 * حبة فاكهة واحدة حسب المزاج تفاحة او برتقالة او كيوي او اي صنف تفضلينه
 * علبة عصير حسب المزاج كوكتيل او برتقال او تفاح او اي صنف آخر
 حتى وان تضمن وجود السكر به ولكن بشكل بسيط
 * ملعقتان وسط لبنة او جبنة مثلثة واحدة لوضعها بالخبزة او مع الكرواسون
 * خيارة واحدة او حبة طماطم واحدة


 الغداء
 ====
 خذي الصحن ذو الحجم الوسط واملئيه بغداء اليوم الذي يتوفر في بيتكم
 ارز مع الدجاج او الحم او المعكرونة او ستيك او اي شيء تم اعداده
 لهذا اليوم على شرط عدم تجاوز كمية الصحن


 خذي السلطانية الاولى وخصصيها للسلطة التي تفضليها مع اضافة التوابل والزيت
 خذي السلطانية الاخرى وضعي بها شوربة اليوم
 كلي طعامكِ بالشوكة والملعقة الصغيرة
 املئي الكأس بمشروبكِ المفضل عصير طازج او دايت كولا
 *** اذن حددنا الكميات والمقادير بشكل ثابت يوميا دون حرمان غذائي !

 العشاء
 ====
 كما سبق في وجبة الغداء لكن على حسب الرغبة ممكن وضع خبزة بالصحن
 الوسط مع البيض او الجبن وهكذا


 *** بين وجبة الافطار والغداء تناولي حبة فاكهة مختارة على ذوقك
 بين وجبة الغداء والعشاء تناولي حبة فاكهة اخرى حسب ذوقك

 *** احرصي على اختيار احدى وصفات المنتدى العشبية كنظام ثابت
 مثل خلطة ام سلطان أو الشاي الاخضر او الماء الدافىء بالليمون

 **** اشربي مقدار لتر ماء كامل يوميا مقسم على مدار اليوم
 **** ابتعدى عن اطباق الحلويات الدسمة

 احرصي على عمل تمارين خفيفة كالمشي مقسمة على مدار 3 ايام
 بالاسبوع عالاقل بمقدار نصف ساعة لكل مرة


 في نهاية الشهر ستقفين على الميزان بكل ثقة لتقولي..

الخميس، 23 فبراير 2012

بيقولوا لك الميكروويف للتسخين بس طيب شوفي انا باطبخ و اسخن و اسيح كماااااان


شاهد الفيديو فى الاعلى
ورداتى الغاليات العزيزات يا رب تكونوا كلكم بخير قرأت مواضيع كثير عن محتارات يجيبوا الميكرويف و لا قلته أحسن على اساس ان الفكرة الشائعة انه يستخدم للتسخين فقط و انسي انك تسوي فيه اي أكل حبيت انقل لكم تجربتي يمكن اقدر افيد حد منكم نبدأ على بركة الله ده غير اني قرأت في مواقع كثير اجنبيه انه آمن على الصحة و بقاله سنييييين بيستخدم بره لو كانوا لقوا خطر من استخدامه ما كانوش سابوه كده. ده موجود في كل بيت خلاص كده اطمنا انه آمن ؟ ليه بقى انا اشتريت الميكرويف ؟ انا ام لثلاث اطفال ( ربنا يحفظهم) و اعمارهم متقاربة ورا بعض و الوقت عندي محسوب بالدقيقة و الثانية من تصحيتهم الصبح لتوصيل المدارس ( انا اللي باوصلهم ) لمذاكرة فعلا محتاجة كل دقيقة كنت باتحط في مواقف وحشة لو نسيت اخرج كيس لحمة ولا فراخ يفك من بالليل و لا لما نرجع من المدرسةو اضطر اسخن الأكل يقوم يطلع سخن قوي عليهم و يستنوه يبرد اللبن الصبح برضه اسخنه يسخن جامد و لازم افضل واقفة جنبه عشان اراقب حرارته من سنة ونص قررت أجيب الميكرويف الحقيقة هو دويوتو مع حاجة تانية مهمة جدا هو الديب فريزر كمان عشان سكني بعيد عن الاسواق فكنت مضطرة اني اجيب الأكل بكميات و احفظها في الفريزر وقع اختياري على ميكرويف اوليمبيك 36 لتر بالشواية هو حجمه مناسب لينا و كمان الشواية بتحمر وش الصواني أو الفراخ دلوقتي حاقولكم ايه اللي باعمله في الميكرويف : 1- تدفئة اللبن الصبح للأولاد باحط اللبن في الكبايات و باضبط الحرارة على الهاي باور لمدة دقية واحدة بس بيطلع دافي و مضبوط و ما وسختش كنكة و لا لبانة يدوبك الكبايات 2- مج النسكافيه بتاع الصبح اللي بيفوقني باحط برضه المج فيه الميه و باكو النسكافيه و حبة لبن و ادوس زرار المشروبات بياخد دقيقة و 20 ثانية .مفيش اجدع من كده 3- العيش سواء كان بلدي و لا فينو ولا توست متجمد في الفريزر بياخد دقيقة تقريبا و اتفرجي على العيش أكنه لسه مخبوز و كمان لاحظت ان الولاد ما شاء الله شهيتهم اتفتحت لأن العيش بقى يفتح النفس فعلا 4- لو عندي كفتة ولا بانية فايض ممكن اسخنه دقيقتين و اعمله في ساندوتشات الأولاد الحقيقة مش بينشف زي ما تسخنيه على النار 5- ساندوتشات الجبنة السايحة يا سلام بقى و الحلو ان العيش بيبقى طري كمان مش بينشف زي التوستر كمان لو عندك ساندوتشات فايضة من قبل كده بتسخنيها بس خلي بالك لو فيها كاتشاب بتبقى سخنة من جوة زيادة بس حلوة برضه و البيتزا الجاهزة لما تسخنيها الجبنة بتسيح تاني اكنها لسة معمولة وما بتنشفش زي الفرن 5- أهم حاجة بقى تسييح اللحوم و الدواجن المجمدة وده كان هم كبير و انزاح من على قلبي 6- كثير قوي بيفيض مني أكل زي المحشي و المكرونة بالبشاميل و الرز و الفتة و الأولاد ما يرضوش ياكلوا الأكل يومين ورا بعض الحل سهل اتاويه في الديب فريزر كام يوم و اطلعه افككه و اسخنه بيبقى أكنه طازة 7- نيجي بقى للمفيد مش قلت لكم باطبخ فيه ؟ 1-اسهل حاجة باعملها الفراخ المشوية : باطلع طبق الفراخ من الفريزر اعمله ديفروست بياخد 23 دقيقة ( انا باجيب اطباق وراك كوكي فريش الكيلو بكميات و احطها في الفريزر) بعد ما تفك باغسلها كويس و اتبلها بالملح و بهارات الدجاج (دي بتديها طعم رائع ) و اغرزها بالسكينة و احطها في طبق بايركس و تدخل الميكرويف على الهاي باور لمدة 20 دقيقة و بعدين افتح الشواية 6 دقائق و خلاص بقت جاهزة بصراحة طعمها روعة يعني موفرة للوقت بشكل فظيع و في نفس الوقت اعمل مكرونة و سلطة و بقى الغدا جاهز في ساعة الا ربع بس 2- الرز المعمر : ده بقى عايزة اشكر فيه من هنا للصبح . انا عادة لما كنت اعمله في الفرن كان بيشيط يا اما مايستويش عملته في الميكرويف في طاجن بايركس حطيت الرز ومعاه لبن و شوربة و سمنة و عملته على الهاي باور خد 25 دقيقة (الطاجن كان كبير ) طلع مستوي وطري و بعدين حطيت قشطة و فتحت الشواية اتحمر الوش و كان جميل جدا كمان عملته بالفراخ بس حمرت الفراخ بره و بعدين رصيتها في الطاجن و وفوقيها الرز المغسول و زودت لبن وشوية مية ( عشان الفراخ حتستوي جوة الرز وضبطت الملح (الأربع وراك عملت عليهم كبايتين رز و كباية لبن و كباية ماء خدت 25 دقيقة و كانت جميلة جدا الرز واخد طعم الفراخ روووووعة 3- الأكل الدايت : الميكرويف حبيبي ده رفيقي في رحلة الدايت لاحظي اني حاعمل أكل لفرد واحد و بكميات صغيرة باجيب الطبق البايركس (اللي هو غطا الحلة البايركس ) و باحط فيه قطعة الفراخ منزوعة الجلد ( متفككة مش مجمدة)مع شوية خضار مجمد (عشان يبقى السوا واحد) و ما كانش بياخد غير 10 دقايق بس و في تنويعات تانية سمكة او قطعة فيليه سمك او فراخ او ستيك مع السوتيه بجد كان بيسهل عليا جامد الفطار كمان باكسر البيضة في الطبق البايركس فوق قطعة توست بني من غير زيت ولا سمنة تحصلي على اومليت صحي تنويع عن البيض المسلوق و ساعات كمان كنت احط على التوست جبنة قريش بتسيح شوية و تفتح النفس 4- صينية سمك فيليه : دي ولادي بيحبوها جدا و خفيفة عن السمك المقلي و نضيفة عن السمك المشوي اللي بيهبب الايدين باحط في صينية بايركس بصل شرايح مع فلفل اخضر و طماطم و بطاطس شرايح رفيعة و فوقيهم شرايح السمك الفيلية و اعصر عليهم ليمون و ملح وكمون و تدخل تقريبا ربع ساعة 5- المكرونة بالبشاميل : باعملها في صينية بايركس بتاخد 25 دقيقة و كمان 6 دقايق تحت الشواية عشان الوش يحمر 7- الحواوشي : بافرم البصلة على لحمة مفرومة و طماطم مفرومة وفلفل و ملح وتوابل و احشي بيها العيش بياخد 10 دقائق بس بيطلع طري لو عايزاه ناشف شغلي الجريل عليه 8- الخضار بكل انواعه في طاجن بايركس او فخار بياخد 10-20 دقيقة مرة عملت طاجن بامية في عزومة انبهروا بيها جدا ميزة الميكرويف انه بيحافظ على طعم الخضار لأنه مفيش لهب مباشر جاي عليه 9- المحشي : تحية جامدة بقى للميكرويف عملت المحشي طلع طعمه خطييييير اولا مستوي حلو و ما اضطريتش احط ورق من تحت لأن مفيش لهب يشيطه قدمته في الحلة البايركس كان شكله شيك جدا و الأحلى انه خد 25 دقيقة بسسسسس 10- ممكن تسوي فيه المكرونة و الرز بس للأمانة محصلة تسويتها في البوتجاز بس اهو يسد لو الأنبوبة خلصت مثلا - في العزومات كمان بيساعد جدا لأني باجهز الأكل في اطباق التقديم و وقت الأكل اسخن ورا بعض و اطلع على السفرة

الأربعاء، 22 فبراير 2012

بسم الله الرحمن الرحيم

منتجات مزيفة


عندما لا تستطيع الشركات الصغيرة بمنتجاتها المنافسة تسمي منتجاتها بأسماء مشابهة
من الأسماء العالمية كي توهم المشترين بأن الاسم هو نفسه ولكم بعض الأمثلة من الحياة اليومية.

دعاية سيئة

في أحد الأيام كنت مع صديقي خارج من المطعم سمعت بائع متجول ينادي
الجلاكسي بـ (ريالين) السعر كان مميزاً لأن سعرها الطبيعي هو v3 vdhgالتفت إليه ونظرت وجدته يحمل علب جلاكسي وعلب شكولاتة اسمها فلوتس
بقوله الجلاكسي سعرها 2 فقط، قالي نعم، جئت لأخذ حبة الجلاكسي لكنه اعترض
ويشير لشوكولاتة الفلوتس بأنها هي بهذا السعر، أخبرته بأنها ينادي الجلاكسي باثنين شيقل
أجاب بأن قصده عن الفلوتس والجلاكسي سعرها هو 3.5! يحاول أن يخدع الأشخاص
بأن الفلوتس هي الجلاكسي وهذا أول موقف.



تهت بين الوكيل!


في موقف ثانٍ كنت في أحد الشوارع التي تكتظ بالمحلات التجارية، وجدت حذاء من نوع “فيلا Fila”
صناعة أوروبية واشتريته وفي نفس المحل وجدت نوع من الأحذية عليها بطاقة صغيرة كُتب عليها
“أعلنت شركة Black Fire عن تغيير اسمها لـ Black Flower” وجميع الأحذية من هذا الصنف.

بعد عدة أيام وجدت محل في منطقة أخرى كتب على يافطة كبيرة بأنه وكيل أحذية “Black Fire”
بصراحة أخرجت الهاتف وصورت اليافطة لا يهم إن استغرب الناس من هذا التصرف لكن
أريد الكتابة عن هذا الشيء، وعدت بنفس اليوم للمحل كي أصور البطاقة لكن لم أجدها.

بصراحة لم أعد أعلم هل الشركة غيرت أسمها حقاً أو هل المحل الآخر هو وكيلها حقاً؟

لكن أعتقد الإجابة هي أنه لا هذا المحل ولا ذلك أحذيتهم من نفس الماركة.

ماركة عالمية لكن محلية

وفي موقف أخر عن الأحذية جاء ابن خالي مرة للمنزل ومعه حذاء جديد
كُتب (فعل مجهول) عليه ماركة Adidas سألته كم سعره أجاب 80 ل أي يساوي
فقط 80 ريال وهو سعر غريب ورخيص، مسكت الحذاء أتفقده..! ووجدت هذه الأشياء:

يوجد لون صمغ بني اللون من داخل الحذاء يدل على أنه تم لصق قطعه بعضها ببعض.

القماش من الداخل مقصوص بطريقة سيئة جداً كأنه تم قصه بمقص وتعديل مقاسه.

فرده الرجل اليمنى أكبر من الرجل اليسرى لكنه لم يصدق إلا عندما لبسه وأحس بالفرق.

فهل تعتقد بأن هذه ماركة Adidas فعلا؟

لا أملك الآن صور للحذاء ومتأكد بأنه أرجعه.

بين ديتول ودوتايل ودبتول!



الكل يعرف Dettol من أقوى المنظفات لا يعلى عليه، أمي خدعت بعلبة كتب عليها Dotail
نفس الشعار والكلام قريب من بعضه أخبرتها بأنه ليس ديتول وتأكدت أنها خدعت عندما رأيت
العلبة القديمة، ووجدت علبة أخرى قديمة صورتها وكتب عليها Deptol
عندما لا تقدر الشركات على المنافسة تنزل المنتج الرخيص البخيس باسم مشابه للاسم
المشهور كي تخدع الجمهور فيه.

منتجات جودتها تنخفض مع زيادة البيع!

هناك من يبدأ منتجه بجودة عالية أو على الأقل مناسبة لكن مع كثرة الطلب تنخفض الجودة
إلى أن تصبح سيئة، ولكم هذا الموقف

هناك مطعم يوزع البيتزا والمعجنات على بعض المحلات، كنت في البداية أفطر منها مع علبة
كوكاكولا زيرو مشروبي المفضل، شيئاً فشيئاً أصبح المطعم يهمل الإنتاج إلى أن وصلت
لحد لا تطاق حتى إن قدمتها للغنم لا يقبل فيها كغذاء!

تقليد تقني

ننتقل للتقليد التقني المشهور في كل مكان ولا يخفى على أحد الأجهزة الصينية التي أصبحت تقلد
الأجهزة الأصلية بالتصميم بينما في الداخل هي لا تساوي علبة سجائر فارغة، ترجمة اللغة العربية
متأكد من الذي ترجمها هو فلبيني أو باكستاني!

وكفائه عملها لا تقارن بأي جزء بسيط من الأجهزة وتقدم بأسماء غريبة شبيه من أسماء
شركة نوكيا كمثال

Nokian – Nokn – Nokan
وهذه بعض صور لأجهزة أصلية على اليمين وبجوارها أجهزة صينية!






تزوير الأموال

بالإضافة لعمليات التقليد هناك التزوير وهي تزوير الأموال وتقوم فيها العصابات بطباعة
كميات كبيرة من الأموال لتهريبها عبر الدول واستخدامها والتعامل فيها وبذلك تكون العصابة
حققت أرباحاً على حساب إضعاف اقتصاد الدولة وهذه الصور تبين مدى فجاعة التزوير.
















طبعاً اللي محتاج شيك يراسلني وبكتبله اياه :لسان:


قد ينخدع المستخدم بمجرد رؤية الاسم والعلامة التجارية المشابهة لذلك، لذا من يتحمل المسئولية
البائع بسبب عدم تنبيه المشتري بأن المنتج أصلي أم لا، أم المشتري ويجب أن يكون واعياً للسوق؟

وهل سبق وأن اشتريت منتجاً مزيفاً؟ وماذا فعلت؟

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
شاركهم:

هل سترمين قشور الليمون بعد اليوم؟

عزيزتي أهم هذه الأمور التي قد تفعلها نص ليمونة معصورة



ولكن بداية دعينا نقف مع ثمرة الليمون


فقد عرف الليمون منذ القدم بتأثيراته العلاجية فبمجرد أن تشمي رائحته ترتفع معنوياتك


وينشرح صدرك، كما يؤكد ذلك خبراء العلاج بروائح النباتات العطرية و كلنا نعرف



فوائد الليمون الكثيرة لكن في هذا الموضوع نتحدث فقط عن الليمونة



المعصورة الذي ممكن أن:


1- تستخدمينها في فرك الوجه لتخلصه من الدهون والغبار.

2- تمسحين فيها تحت الإبطين لإزالة رائحة العرق مع جلسرين .

3- تفركين فيها الأماكن الداكنه في الجسم الأكواع و الركب.

4- تفركين فيها فروة الشعر للتخلص من الدهون.

5- تفركين بها الأسنان فهو مبيض لها .

6- افركي يديك لازالة روائح البصل- الثوم- الكلور.

7- تنظيف و تلميع عيون البوتجاز.

8 - ازالة رائحة الزفر من السمك و الدجاج.

9- تفرك به القدور للتخلص من الزيوت.

10- ضعيه مع صابون الأطباق للمحافظة على نظافة الأواني .

11- تفرك به بعض البقع الصعبة من الملابس و غيرها.




.... و أخيرا هل سترمين بعد اليوم الليمونة

الثلاثاء، 21 فبراير 2012

كيف نميز بين زيت الزيتون الاصلي والمغشوش؟؟؟

كيف نميز بين زيت الزيتون الاصلي والمغشوش؟؟؟

 زيت الزيتون **الاصلي**
 يكون لونه اخضر قاتم ويمكن معرفته باختبار

 عملي بسيط وسريع كما يلي :

 ضع ملعقه صغيرة من زيت الزيتون على راحه اليد

 وافركها باليدين جيدا وبحركة سريعه

 لمدة دقيقه تقريبا وبعدها شم رائحة الزيت

 اذا شعرت بالحرارة في يدك ورائحه قوية في يدك فاعلم

 ان زيت الزيتون اصلي .

الاثنين، 20 فبراير 2012

ديكورات المصمم العـالمي Versace - اثاث غرف نوم-اثاث صالات-طاولات طعام- مفارش02012 - غرف جلوس - مفارش جلوس - اثاث2010

ديكورات المصمم العـالمي Versace - اثاث غرف نوم-اثاث صالات-طاولات طعام- مفارش02012 - غرف جلوس






















رشاش الليمون فكرة روعه وبالصور



الاثنين، 6 فبراير 2012

برنامج روعه لحساب المصاريف الشخصة وظبطها بدقة شديدة

إصــ البرنامج ــدار: 1.00
حجــ البرنامج ــمـ: 129.36 KB
وصــ للبرنامج بالعربي ــف: برنامج جميل جداً لحساب المصاريف

الأحد، 5 فبراير 2012

طريقه عمل توك الشعر منزليا


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


توك للشعر


الأدوات :

منضـــدة
مـــاكينـــة حيــاكــة
مقص
دبـــــابيس

مسـطــرة
إبر مـــارك
كربــون
ألـوان برونزية

جيلتر
أســـتيك رفيع وأســتيك عــريض مسدس الشمع

مكواة .

الخامات : قمــاش
خيط
إكســسوار للتوك كـالخــرز شــــرائط

ســتان عــروض مختلفة
ركـامــة عــــروض مختلفــة

دانتيـــل
وردات – وحدات زخرفية متنوعة .





طريقة عمل التوك :

يتـــم تحضير قطعــــة مــن القمـــاش مسـتطيلة الشـكل طـــولها

50 ســم وعـــرضها 8 ســم للتــوكة الصغيرة وطول 80ســـم

وعـرض 8ســـم للتوكة الكبيرة ، كـما هو مبين بالصـورة رقم




تثنى القطعة طـولياً على ظهـرها ، ثم تحــاك على المـاكينة على

أن يتـــرك حـــوالى 3ســـم مــن بدايـــة ونـهاية القمــاش مقدار

حياكة كمـا هو مبين بالصور





















يقلب شــريط القمــاش على وجهـه كما هـــو مبين بالصور






















يـركب الشــــريط بالاستيك الرفيع باتســــاع التوكــة المطــلوب

ثم يثبت طــرفيه معــا ، كمـا هــو مبيــن بالصور